Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، ارسال پیامک یکی از ترفند‌های کلاهبرداری سودجویان از کاربران است که هدف اصلی آن‌ها، کلاهبرداری مالی از هموطنان است. کلاهبرداران پس از ارسال پیامک‌ها کاربران را فریب داده تا از این طریق از آن‌ها پول دریافت کنند.

متاسفانه علی رغم هشدار‌های پلیس فتا تعداد افرادی که فریب اینگونه پیامک‌ها را خورده و در دام مجرمان سایبری قرار می‌گیرند، زیاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی گسترش بازاریابی پیامکی و استفاده از شبکه‌های ارسال پیامک به عنوان شرکت‌های معتبر، ارسال پیام با عنوان تبلیغ کسب‌وکار‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی از ترفند‌های مجرمان است که در این زمینه با ارسال چنین پیام‌هایی از کاربران کلاهبرداری می‌کنند.

اما موضوع به این نقطه ختم نمی‌شود چرا که برخی از مجرمان با استفاده از شرایط موجود در جامعه و وضعیتی که مردم در آن قرار دارند اقدام به فرصت طلبی کرده و با ارسال یک پیامک لینک دار مخرب برای کاربران اقدام به تخلیه اطلاعاتی تلفن همراه آن‌ها می‌کنند.

این روز‌ها با وجود سایه افکنی کرونا بر جامعه و درگیر شدن هموطنان با این اپیدمی، بسیاری از کلاهبرداران درصدد این هستند تا با سوءاستفاده از شرایط موجود از مردم اخاذی کنند، به عنوان مثال برخی‌ها با ارسال پیامک‌های لینک دار با عنوان فروش واکسن کرونا و یا اعلام اخباری که کاربر را ترغیب به دنبال کردن ان خبر می‌کند، افراد را به راحتی به صفحات فیشینگ هدایت کرده ک با کلیک چند گزینه حساب بانکی کاربران را تخلیه می‌کنند.

چگونه پیامک جعلی را از پیام‌های واقعی تشخیص دهیم؟

قطعا این اتفاق برایتان پیش آمده که پیام‌های ارسالی دارای شماره‌هایی هستند که مشخص می‌کند از چه مرجعی ارسال شده است، با توجه به ساخت مرکز‌های جعلی ارسال پیامک توسط کلاهبرداران، در حال حاضر بسیاری از شرکت‌ها و نهاد‌ها و مراجع رسمی کشور از عنوان برای ارسال پیامک برای کاربرانشان استفاده می‌کنند و دیگر خبری از نمایش شماره‌های عجیب و غریب در بالای صفحه پیامک مخاطبان وجود ندارد.

اگر پیامکی برای شما ارسال شد که در پیش نمایش صفحه شماره‌ای درج شده بود، می‌توانید با یک جست‌وجو و بررسی ساده از اصالت این شماره مطلع شوید، همچنین در یاد داشته باشید که بانک‌های عامل پیامک‌های خود را در راستای پیام‌های قبلی خود ارسال می‌کنند و این پیامک‌ها به صورت رشته‌ای و در زمان‌های مختلف برای حساب‌داران در شعب بانکی ارسال می‌شود.

انواع پیامک‌های کلاهبرداری ارسالی توسط مجرمان

پیامک‌هایی که برای کاربران ارسال می‌شوند و در پی آن کلاهبرداری صورت می‌گیرد معمولا در یک دسته شاخص و کلی قرار دارند، به عنوان مثال کلاهبرداری برای ثبت و درج آگهی در سایت‌های فروش کالا و اجناس، کلاهبرداری با عنوان ثبت نام در گردهمایی ها، ارسال پیامک‌هایی با مضمون دریافت رمز دوم بانکی، برنده شدن در مسابقات اعم از تلفنی و تلویزیونی و رادیویی و ...، ارسال پیامک واریز پول به حساب و به تازگی موضوعی که پلیس فتا بسیار بر روی آن تاکید دارد و کلاهبرداری در این حوزه بیشتر شده، بحث ارسال پیامک سامانه ثنا قوه قضاییه است که کلاهبرداران از این طریق اقدام به فعالیت مجرمانه خود می‌کنند.

پیش از این سرهنگ علی محمد رجبی رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ارسال پیامک‌های مخرب هشدار‌هایی به کاربران داد و نسبت به کمین مجرمان سایبری نکاتی را متذکر شده بود.

وی درباره سرقت اطلاعات کاربران سایت‌های واسط آگهی توسط مجرمان سایبری است، گفت: مجرمان سایبری با ارسال پیامک برای کاربرانی که آگهی در سایت‌های آگهی آنلاین درج می‌کنند، از این طریق طعمه‌های خود را به درگاه پرداخت جعلی هدایت می‌کنند.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا ادامه داد: در این شیوه مجرمان سایبری با دنبال کردن سایت‌های درج آگهی آنلاین به افرادی که کالای آنان به تازگی ثبت شده و بر روی سایت قرار گرفته، پیامک داده و از آن‌ها می‌خواهند که برای ثبت نهایی آگهی و جلوگیری از حذف آن از سایت، مبلغ معینی را به لینکی که در پیامک ارائه شده واریز کنند.

سرهنگ رجبی تصریح کرد: در صورتی که شهروندان سهل‌انگاری کرده و روی لینک ناشناس موجود در پیامک کلیک کنند به درگاه بانکی جعلی هدایت شده و منجر به سرقت اطلاعات کارت بانکی آن‌ها می‌شود.

وی افزود: شهروندان با کمی دقت و هوشیاری می‌توانند درگاه‌های جعلی که آدرس آن‌ها به shaparak. ir منتهی نمی‌شود را شناسایی کنند.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا همچنین درباره کلاهبرداری مجرمان سایبری با ترفند ارسال پیامک تقلبی سامانه ثنا گفت: سودجویان پس از جعل آدرس اینترنتی سامانه ثبت‌نام الکترونیک قوه قضاییه و با ارسال پیامکی با محتوا‌هایی نظیر ثبت شکوائیه، ابلاغ حکم و ... کاربران را به آدرس جعلی هدایت و با درخواست کسر وجه، از حساب کاربران برداشت غیرمجاز می‌کنند.

وی با بیان اینکه پیامک ارسالی از سوی قوه قضاییه فاقد لینک است، گفت: به هیچ وجه جهت مشاهده ابلاغ قضایی، نیاز به واریز وجه نیست و پیامک مذکور، هرگز با شماره سیمکارت شخصی ارسال نمی‌شود.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتای ناجا تاکید کرد: کاربران می‌توانند جهت کسب اطمینان از اصالت پیامک‌های مذکور به سایت اصلی ابلاغ الکترونیک قضایی به آدرس ‎eblagh. adliran. ir مراجعه کنند.

همچنین سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا درباره شیوه جدید کلاهبرداری‌ها اظهار کرد: با فعال شدن سامانه ابلاغیات قضایی قوه قضائیه موسوم به سامانه ثنا، مجرمان سایبری با سوءاستفاده از مردم کلاهبرداری‌های زیادی را انجام می‌دهند.

وی گفت:در نوع جدید با ارسال پیامک از طریق سرشماره‌های شخصی توسط اپراتور‌های مختلف مبنی بر ابلاغ شکوائیه قضایی اقدام به سودجویی می‌کنند.

معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا ادامه داد: در این پیامک‌های ارسالی جعلی یک لینک آلوده هم طراحی شده است به طوری که شخص پس از رویت پیامک و باز کردن لینک،یک بدافزار بر روی گوشی فعال می‌شود و ورود پیدا می‌کند و به همه اطلاعات گوشی همراه دست پیدا می کند و پس از به دست گرفتن اختیار کامل تلفن همراه است مجرمین سایبری نسبت به اقدامات مجرمانه خود که عمدتا اخاذی یا برداشت از حساب بانکی است، اقدام می کنند.

در پایان باید این نکته مهم را در نظر داشته باشیم که برای باز کردن پیامک‌های لینک دار عجله نکنیم و برای هر پیامی از هر شخصی که به دستمان می‌رسد، تحقیقات لازم را انجام بدهیم، چرا که ممکن است با باز کردن یک پیامک ناشناس ضرر‌های مالی جبران ناپذیری متحمل شویم.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پیامک جعلی مجرمان سایبری رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ارسال پیامک ارسال پیامک ها مجرمان سایبری پلیس فتا ناجا برای کاربران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۵۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تماس تصویری روی سیم‌کارت تلفن همراه چگونه برقرار می‌شود؟

طبق آخرین اظهارات وزیر ارتباطات، سال ۱۴۰۱ در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، ضوابط و تعرفه‌های تماس تصویری تصویب شد، اما به دلیل اینکه برخی گوشی‌های خارجی داخل کشور بوده و لایسنسی را به خاطر شرایط تحریم فعال نکرده بودند، بعضی از مردم نمی‌توانستند از این قابلیت استفاده کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، برقراری تماس تصویری از طریق تلفن همراه در ایران سابقه چند ساله دارد که برای بار اول توسط یک اپراتور تلفن همراه مطرح شد و مورد بحث قرار گرفت که با گذشت مدت زمان اندکی به دلایلی و مخالفت‌های گوناگون این طرح متوقف شد؛ البته پس از این موضوع بارها وعده داده شد که این مشکل به زودی حل می‌شود اما به دلیل متوقف ماندن آن برای چندین سال، مردم برای دسترسی به این قابلیت به شبکه‌های اجتماعی و نرم افزارهای موجود که این قابلیت در آنها فعال است مراجعه کردند.

درنهایت این سرویس در آن زمان راه‌اندازی نشد تا اینکه اواسط سال ۱۴۰۱ وزیر ارتباطات خبری جدید در این زمینه اعلام کرد که به گفته او این سرویس در یکی دیگر از اپراتورهای تلفن همراه به صورت آزمایشی راه اندازی و با تولیدکنندگان گوشی هم رایزنی شده است.

به عبارتی همراهی تولیدکنندگان گوشی مهم‌ترین لازمه راه‌اندازی این سرویس است و برخی از تولیدکنندگان گوشی باید این قابلیت را بر روی گوشی‌هایی که در ایران موجود است، فعال کنند.

طبق بررسی‌های انجام شده و اعلام کاربران، سال گذشته این قابلیت برای برخی از مدل‌های گوشی هواوی، شیائومی و سامسونگ فعال شد و اپراتور مذکور (همراه اول) پیش پیام‌هایی مبنی بر راه‌اندازی این سرویس به برخی مشترکان ارسال کرد. برای استفاده از سرویس مکالمه تصویری این اپراتور باید هر دو طرف تماس تحت پوشش شبکه LTE و سیم کارت هر دو مشترک سیم‌کارت هر دو مشترک USIM باشد. همچنین حتماً این سرویس برای هر دو طرف تماس فعال شده باشد و تلفن همراه هر دو طرف تماس از این سرویس (ViLTE) پشتیبانی کند.

علاوه بر موارد گفته شده باید تنظیمات مربوط به سرویس تماس تصویری بر بستر نسل چهارم شبکه (ViLTE) در تلفن همراه هر دو طرف تماس اعمال شده باشد. کاربران برای استفاده از این سرویس نیازی به نصب نرم‌افزار توسط برقرار کننده و دریافت کننده تماس ندارند و تماس صوتی برای هر دو مشترکین دائمی و اعتباری قابل استفاده است.

در این رابطه اخیراً عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- درباره نسل جدید ارتباطات تصویری بدون اینترنت توضیح داد: در سال ۱۴۰۱ کمیسیون تنظیم مقررات شرایط، ضوابط و تعرفه‌های تماس صوتی را از طریق شبکه LTE بدون نیاز به اینترنت، تصویب کردیم.

وی افزود: اما به دلیل اینکه برخی گوشی‌های خارجی داخل کشور بود و لایسنسی را به خاطر شرایط تحریم فعال نکرده بودند؛ بعضی از مردم عزیز نمی‌توانستند از این قابلیت استفاده کنند اما گوشی‌هایی که در داخل کشور تولید می‌شود، به دلیل اینکه لایسنس‌هایی که گوشی‌های خارجی دارند را فراهم می‌کنند و می‌توانند این قابلیت را فراهم و ارائه کنند و مردم عزیز این قابلیت جدید را سبد خدمات ارتباطی داشته باشند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره هزینه آن تشریح کرد: تعرفه‌ای وضع شده شبیه به تعرفه صوت است و خیلی عدد بالایی نیست و امکان تماس تصویری با کیفیت فراهم می‌شود.

موضوعی که برخی از اپراتورهای ارتباطی هم به آن اشاره کرده‌اند و در واقع بر اساس پیگیری‌های انجام شده این سرویس از دو سال گذشت توسط اپراتور اول تلفن همراه فعال شده اما مشکل وندورها هستند. در واقع این سرویس بر روی وندورهای خاصی جواب می‌دهد و باید به وندورهای خارجی به توافق برسیم که این امکان را باز کنند؛ اما گوشی‌های داخلی مشکلی در این زمینه ندارند.

کد خبر 749945

دیگر خبرها

  • آزمایش یخ زدن دو گوشی تلفن همراه + فیلم
  • افزایش ارسال لینک‌های آلوده
  • هشدار درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات
  • هشدار پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات
  • مراقب ترفند مجرمان سایبری در ایام تعطیلات پیش رو باشید
  • پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات هشدار داد
  • کلاهبرداری سایبری با ارسال پیامک «دریافت کالابرگ»
  • هشدار پلیس فتا نسبت به اقدامات مجرمانه در تعطیلات
  • هشدار پلیس فتا نسبت به افزایش فعالیت مجرمان سایبری در تعطیلات
  • تماس تصویری روی سیم‌کارت تلفن همراه چگونه برقرار می‌شود؟